Δημιουργικη εκφραση - Βιβλιο Σκιων


Οι ζωες μας τρεχουν πια σε ρυθμους απανθρωπους. Ακομη κι οταν μας μενουν λιγες στιγμες για τον εαυτο μας επιλεγουμε να κανουμε δραστηριοτητες κυριως παθητικες. Οπως λογου χαρη να δουμε μια ταινια, η να χαζεψουμε τηλεοραση. Πολλες φορες αυτο ειναι κατι ευργετικο και ευχαριστο, αλλα τις περισσοτερες φορες μουδιαζουμε το μυαλο και την ψυχη μας. Καταπιανομαστε δηλαδη με πραγματα που μας αποσπουν απο αυτο που μας αγχωνει. Δεν ειναι κακο να εχουμε ευχαριστες περισπασεις, αλλα οσο αποφευγουμε τα σκοτεινα μας σημεια, τις σκιες και τους φοβους μας, τοσο αυτα μας καταδιωκουν ανελεητα. Ποσες φορες εχετε πιασει τον εαυτο σας τη στιγμη που πατε να χαλαρωσετε, να θυμαστε οτι πρεπει να κανετε κατι; Αυτος ειναι μηχανισμος αμυνας του υποσυνειδητου σας. Σας κραταει σε εγρηγορση και μακρια απο αυτα που σας προβληματιζουν.
Δεν υπαρχει κατι πιο ευεργετικο λοιπον, απο το να εχουμε ατομα για να ανοιγουμε την ψυχη μας και να λεμε αυτα που μας αγχωνουν. Με το να τα φερνουμε στην επιφανεια και να τα βαζουμε σε λεξεις, χανουν τη δυναμη τους και παυουν να γιγαντωνονται μεσα μας. Ταυτοχρονα δε, λαμβανουμε τη στηριξη απο το αλλο ατομο και η ψυχη μας γαληνευει. Ομως δεν ειναι λιγες οι φορες που δεν εχουμε τη δυνατοτητα να το κανουμε αυτο, η δε νιωθουμε ετοιμοι για να "ανοιξουμε" τους μεγαλους μας φοβους μπροστα σε καποιον αλλο. Εκει ερχεται ενα απο τα σπουδαιοτερα εργαλεια και στον ψυχολογικο και στον παραψυχολογικο χωρο, η γραφη.
Το να κραταμε ενα ειδος ημερολογιου οσο συχνα θελουμε, μπορουμε και εχουμε την αναγκη ειναι αποδεδειγμενα ενα απο τα πιο θεραπευτικα εργαλεια. Απο την αλλη, σε ολες τις μαγικες πάραδοσεις τονιζεται η σημασια της γραφης. Ορισμενοι μαγοι ειτε ανακαλυπτουν ξεχασμενα αλφαβητα ειτε δημιουργουν δικους τους κωδικους και συμβολα για να βοηθησουν το εργο τους. Δεν γνωριζω ενα ατομο που να ασχολειται σοβαρα με την μεταφυσικη και να μην εχει καποιο ειδος Βιβλιου Σκιων.
Γιατι αυτο κουβαλα την πειρα μας, τη ζωη μας, το εργο μας, τις επιτυχιες και την γνωση μας. Μεσα του μπορει να καταχωρει κανεις τα ονειρα, τα προαισθηματα, τα συναισθηματα, τα ξορκια του, τις τεχνικες και τις μεταφυσικες γνωσεις που συλλεγει απο το Συμπαν. Μπορει να εχει σκεψεις και ποιηματα, κολλημενα βοτανα η ζωγραφιες. Μπορει να ειναι ενα απλο σημειωματαριο η ενα δερματοδετο βιβλιο. Καθε Βιβλιο Σκιων ειναι διαφορετικο, αλλα οπωσδηποτε ειναι ιερο και κραταει ενα κομματι απο την ψυχη μας.
Σας προτεινω λοιπον να ξεκινησετε ενα τωρα. Για αρχη μπορειτε να ασχοληθειτε με τη δημιουργικη εκφραση και την αυτοματη γραφη. Αυτη ειναι μια διαδικασια που συνειδητα αφηνουμε τον εαυτο μας ελευθερο να γραψει ο,τι του ερθει. Ετσι, το υποσυνειδητο εκφραζεται χωρις τη λογοκρισια του συνειδητου. Αν βγουν καποια σκοτεινα πραγματα στην επιφανεια μη φοβηθειτε. Απελευθερωνεστε απο ο,τι σας καταπιεζει.
Ετσι, αποφασισα να ξεκινησω μια εβδομαδιαια στηλη δημιουργικης εκφρασης εδω.
Και για να κανουμε την αρχη:
Βημα βημα
Φυλλο φυλλο
κισσοι κλωνοι ριζωνουν στην ψυχη μου
τη δενουν σ'εναν κλοιο θανατερο
σ'εναν αεναο βιασμο

Μονο η φωτια της μπορει να τη σωσει
απ'το ριζωμενο δακρυ
πριν σβηστει η ανασα
που δινει στη φλογα ζωη
Κι ισως τοτε το θριαμβευτικο σκοτος
να χασει το στοιχειωμενο του χαμογελο
απ'την Αγαπη και το Φως.

Αναπνεω τη λαμψη που ξεθωριαζει τις Σκιες
και σκοτωνω την απεγνωσμενη θαμπαδα
κι ο ανεμος κουβαλα τη φωνη μου φωταγωγικα.

Comments

  1. καλημερα!!!ο,τι γραφεται στο μπλογκ σας για μενα τι να πω???ειναι σωστο!!!θα'θελα αν γινεται τις συμβουλες σας πανω σε θεματα μεταφυσικα!!το ''αποκρυφο''οπως το προτειμω να το λεω εγω,διεπει την ζωη μου!!!αν θελεται ας τα πουμε μεσω μαιλ!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Μηνολογιο, μαντικη της εμμηνου ρυσης

Ξόρκι για αδυνάτισμα - Συμπαθητική Μαγεία

Μαγικά φυτά - μπελαντονα