Τι ειναι η μαγεια...



Μαγεια ειναι η τεχνη και επιστημη της μετατροπης της υπαρχουσας πραγματικοτητας, μεσω ενεργειας. Ο τροπος ειναι ουσιαστικα ο χειρισμος της δικης μας ενεργειας ετσι ωστε να συντονιστει με αυτες του Συμπαντος. Εκ των πραγματων λοιπον η μαγεια δεν ειναι ουτε θετικη ουτε και αρνητικη αλλα εξαρταται εξ ολοκληρου απο τις προθεσεις, την ενεργεια και την επιθυμια αυτου που την ασκει.
Οι μαγοι και οι μαγισσες δεν εχουν καποια σχεση με δαιμονες και το διαβολο. Μπορει αλλωστε να προερχονται απο πολλες και διαφορετικες θρησκειες η και να μην πιστευουν σε καποια συγκεκριμενη, οποτε εκ των πραγματων μπορει να μην πιστευουν καν στην υπαρξη αυτου του ειδους κακου. Οπως για παραδειγμα οι Γουικανοι οι οποιοι πιστευουν στην ισορροπια του θειου με δυο πλευρες μια θηλυκη και μια αρσενικη, καμια εκ των οποιων δεν ειναι κακια. Οι δεισιδαιμονιες που εχουν σχηματισει γυρω απο τις παγανιστικες πρακτικες προερχονται κυριως απο τους διωγμους του Μεσαιωνα και τις Χολυγουντιανες ταινιες που παρουσιαζαν τη μαγισσα κακια και συνηθως με κρεατοελιες και αμεση αναγκη πλαστικης επεμβασης στη μυτη.
Παγανιστικες θρησκειες, πεποιθησεις η πρακτικες ειναι αυτες που σχετιζονται με τη Φυση. Βασιζονται κυριως στον κυκλο της ζωης ετσι οπως τον βλεπουμε μεσα απο τις εποχες Γεννηση-Ακμη-Παρακμη-Θανατος. Συχνα ο παγανισμος εχει στοιχεια ανιμισμου(η πιστη δηλαδη οτι ολα τα στοιχεια εχουν μεσα τους ζωη και ενεργεια)και η Φυση ειναι εκδηλωση της Θειας ενεργειας. Απο εκει και περα οι πεποιθησεις, πρακτικες και συνηθειες παρα τα κοινα τους σημεια διαφερουν απο τοπο σε τοπο και ακομη και απο ανρωπο σε ανθρωπο.
Στο νεοπαγανισμο κυριαρχει ο Νομος της Ελξης σαν τροπος σκεψης. Η ιδεα δηλαδη πως οτι ενεργεια στελνουμε στο Συμπαν μας ερχεται πισω. Για αυτο το λογο οι Νεοπαγανιστες δεν επικεντρωνονται μονο στις πραξεις αλλα και στις σκεψεις και στα συναισθηματα τους, προσπαθοντας να τα κρατησουν οσο πιο θετικα γινεται για να εκπεμπουν και κατ'επεκταση να ελκουν οσο πιο θετικη ενεργεια μπορουν.
Αυτα τα λιγα σαν μια μικρη εισαγωγη για να ξεκινησει αυτος ο ιστοτοπος.
Αγαπη και Φως,
Τζωρτζινα.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Μηνολογιο, μαντικη της εμμηνου ρυσης

Ξόρκι για αδυνάτισμα - Συμπαθητική Μαγεία

Μαγικά φυτά - μπελαντονα