Στεφανια

Τα στεφανια ειχαν πολυ δυνατη συμβολικη σημασια σε ολη την αρχαιοτητα. Κατασκευαζονταν ειτε για λογους προστασιας, ειτε γονιμοτητας, ειτε εημεριας, ειτε για το συμβολισμο της αιωνιοτητας της ψυχης (κατι που συνεχιζεται ακομα στις σημερινες κηδειες). Διαφοροποπιουνταν μεταξυ τους με τα υλικα τους. Κρεμιοντουσαν ειτε στην εξωπορτα, ειτε μπορουσαν να τα φορανε στο κεφαλι σε ειδικες περιπτωσεις.
Εχουν πολυ μεγαλυτερη αξια απο τη διακοσμητικη τους χρηση τα χριστοτγεννα η την πρωτοιμαγια (και τα δυο αυτα εθιμα εχουν αυτες τις παγανιστικες ριζες ππου αναφεραμε με τα αειθαλη στεφανια να γιορταζουν την επιστροφη του φωτος στο χειμερινο ηλιοστασιο και τα χαρουμενα λουλουδενια στεφανια της πρωτομαγιας που ηταν αναποσπαστο κομματι των τελετων γονιμοτητας στην παγανιστικη γιορτη αυτης της ημερας).
Ο κυκλος ειναι πανισχυρο συμβολο προστασιας και ενα στεφανι κρεμασμενο στην εξωποστα μας μπορει να κραταει μακρια την αρνητικη ενεργεια, τις αρρωστιες η να φερνει πλοτο θετικοτητα. Ειναι σημαντικο να μην παρουμε ετοιμο αππο ανθοπωλειο γιατι ετσι δεν ειναι "διαβασμενο" αλλα να το φορτισουμε με την προθεση μας και την ενεργεια μας.
Προσεχουμε ποτε το πλεκουμε για το αν θα ελκει η θα; απωθει(γεμιση ηχαση αντιστοιχα) και μπορει να ειναι οσο απλο η περιπλοκο θελουμε. Σε καθε αλλαγη εποχης μπορουμε να το αλλαζουμε με ενα καινοριο και φρεσκο κι επιλεγουμε τα φυτα με βαση την μαγικη τους ιδιοτητα.
Πανω πανω αυτο ειναι ενα στεφανι που εκανα περυσι την πρωτομαγια για προστασια, αγαπη, αρμονια κι ερωτα με φτερη, λευκα χρυσανθεμα, ροζ κρινα(λιλιουμ), πρασινη κορδελα κι ενα φυλαχτο Μπροσινγκαμεν να κρεμεται στη μεση.
Καλο "πλεξιμο"!

Comments

Popular posts from this blog

Μηνολογιο, μαντικη της εμμηνου ρυσης

Ξόρκι για αδυνάτισμα - Συμπαθητική Μαγεία

Μαγικά φυτά - μπελαντονα