Πανσεληνος και σταυροδρομια

Αποψε το φεγγαρι ειναι  υπεροχο. Τοσο υπεροχο που με ξεμυαλισε εντελως και δε με αφηνει να παω να κοιμηθω. Εβγαλα πριν βολτα τη Φοιβη (τη σκυλιτσα μου) και περασα απο ενα γιασεμι κι εβαλα μερικα λουλουδακια στα μαλλια μου(μερικα αντεξαν εκει πανω και τα μυριζω συνεχεια). Ειναι βραδυ Κυριακης κι ετσι ολοι κοιμουνταν ησυχοι στα σπιτια τους κι οι δρομοι ηταν αδειοι. Ετσι δε χρειαζοταν να προσεχω το σκυλι κι ο περιπατος ηταν πραγματικα μαγικος.
Στη συνεχεια μαζεψα 5 κλαδακια δεντρολιβανο απο ενα υπεροχο θαμνο στο πεζοδρομιο που εχει γινει ολοκληρο δεντρο. Με αυτα σχηματισα ενα πενταγραμμο και το ακουμπησα σε ενα σταυροδρομι κοντα στο σπιτι μου.  Το αφιερωσα στη Θεα για τυχη και θετικοτητα..
Τα σταυροδρομια σχεδον σε ολες τις μαγικες και θρησκευτικες παραδοσεις θεωρουνται ενα μαγικο μερος, ιδανικο για πολλες και διαφορετικες τελετες. Πολλοι Θεοι αγαπουσαν τα σταυροδρομια. Επειδη ειναι  μερη που δεν ανηκουν ακριβως καπου, θεωρουνται πυλες σε αλλες διαστασεις και για αυτο εκει μπορεις να συναντησεις εκτος απο μαγισσες, νεραιδες, φαντασματα και καμια φορα στοιχειακα.  Εχουν συνδεθει μεσα στους αιωνες στενα με Πνευματα της Φυσης αλλα και με τη Σεληνιακη Θεα. Ειναι σημεια ενωσης και συζευξης οποτε ειναι ιδιαιτερα τυχερα για ζευγαρια αλλα και για συνεργατες. Ταυτοχρονα αντιπροσωπευουν τα αντιθετα αλλα και τη συνδεση του χωροχρονου. Επειδη ηταν ανυποσπαστο κομματι της Παλιας Θρησκειας, η καθολικη εκκλησια επεδιωξε να τα δαιμονοποιησει κι ετσι δημιουργηθηκαν καποιοι  αρνητικοι συσχετισμοι.
Τα σταυροδρομια ειναι ιδανικα για να εναποθετεις αφιερωσεις κι ευχαριστιες, οπως λουλουδια, βοτανα, πετρουλες, ημιπολυτιμους, ρητινες, κερματα, ακομη και κλειδια. Επισης, στα σταυροδρομια μπορεις να αφησεις κατι που δεν θες πια, οπως κακες συνηθειες, περιττα κιλα, αγχος, ασθενειες αλλα και κατι αντιπροσωπευτικο ενος ανθρωπου που θες να βγαλεις απο τη ζωη σου. Ομως αν το κανεις αυτο πρεπει αν εχεις υποψιν σου δυο πραγματα. Πρωτον οταν αφησεις αυτο που αντιπροσωπευει αυτο που διωχνεις(λογου χαρη ενα τσιγαρο αν θες να το κοψεις) πρεπει μετα να φυγεις και να μην  κοιταξεις  πισω. Δευτερον, επιλεγεις ενα απομερο σταυροδρομι μακρια απο το σπιτι σου, απο το οποιο δεν θα χρειαστει να  ξαναπερασεις ποτε γιατι αυτο που αφηνεις θα σε "ξαναβρει".
Επισης σε πολλες  διαφορες γητειες χρησιμοποιουμε χωμα που εχουμε παρει απο σταυροδρομι  για δυναμη, αλλα και για να παρουμε μια αποφαση με την οποια παλευουμε η για να διαλεξουμε η  να δυναμωσουμε το πνευματικο μας μονοπατι, το δρομο της ζωης μας κλπ.
Τελος, η Εκατη(τριπλη Θεα με γνωση του παρελθοντος, του παροντος και του μελλοντος) σχετιζοταν με τα σταυροδρομια που σχηματιζονταν απο τρεις δρομους. Αν ποτε βρεθεις σε ενα τετοιο αφησε εκει ενα κλειδι για να δυναμωσεις το τριτο ματι σου, τη διασθηση σου και τη δυναμη της προγνωσης.
Χαρουμενη Πανσεληνο και πολυ μαγικη εβδομαδα!
Τζωρτζινα.

Comments

Popular posts from this blog

Μηνολογιο, μαντικη της εμμηνου ρυσης

Ξόρκι για αδυνάτισμα - Συμπαθητική Μαγεία

Μαγικά φυτά - μπελαντονα